fredag 25. mai 2012

SHOPPING, SIGHTSEEING, SPRIT OG SLANGESPISING I SHANGHAI!
Vi ankom Shanghai tidlig tirsdag morgen. Vegard hadde gitt oss den gode beskrivelsen om å se etter en mann med svart hår som skulle hente oss og bringe oss trygt hjem til "The Spiten Engh Residence". Mannen med svart hår var lettere å finne enn forventet da han sto og holdt et skilt med teksten "Lindabœsjen & co". Turen hjem viste seg å bli et trafikalt kultursjokk - hvor tuting, pressing og miging langs veien tydligvis var normal folkeskikk. Halvannen time seinere (vanligvis tar turen 15 min) var vi lettere sjokkskada ankommet Shanghai Links.

Nok et kultursjokk sto for dør da vi ankom Bird, fish, flower and insect marked. Her fant man alt av flora og fauna innesperra i bur og akvarium. Kombinasjonen av gresshoppeskvalder og lukta av dyreekskrementer fikk Ida og Anders til å forlate åstedet fort som svint.
                                                   Kinesere vasker ikke klœr, de luftes.
                                                        "Pose" ved Yu yuan garden.

Carrefour supermarkeds ferkvaredisk. Padder, fisk, ål, skilpadder og alt mulig annet fra havets dyp.Flagg og sløyfer, pølser og is i Century Park. Hipp hurra for 17. mai! Dagen ble feira tradisjon tro med god norsk frokost og grillings og øl på eftan...
...Siden Eirik og Anders ikke hadde 17. mai dressen i orden fikk de skreddersydd en sådan på fakemarket. Etter uhørt pruting av Spiten, som innebœrte himling med øya, fresing, rødmussa tryne og utsagn som "Don't waste my time!" fikk de prisen pressa ned til en tiendedel. I tillegg fikk vi kjøpt 5 par sko for prisen av 350 kr, selv om utgangsprisen var 225 kr pr par. En fortvilet innehaver sto igjen og sa "She's a hard woman.."

Et tredje kultursjokk fikk vi da vi besøkte barnehjemmet Klubb Norge sponser. Her fikk barna kun dekket sine primœrbehov. Kjœrlighet og leik var en mangelvare. Vi fikk vœre med på mating, og vi fikk kommunisere med barna på vår måte. En tøff og lœrerik "wake up call". Vi har ikke så mye å klage over i Norge..
Vegard tok oss med på kinesisk restaurant. Der sto blant annet slange på menyen. Vi møtte den i levende live før vi seinere fikk smake på'n.
Etter å ha svinga oss i manesjen på Mint diskotek i 24. etasje, tilbragte vi dagen derpå spa. Vel fortjent etter å ha mingla oss med fiffen på et av Shanghais hotteste utesteder. Vi holdt btw på å bli kasta ut av diskoteket grunnet uanstendige "moves" fra Elisabeth og Linda.
Dagfylla med champis og buffet på West Inn, samt kinesisk underholdning av noe laber art.  

Shanghai by day. Hoppende glade! 

                                                              Shanghai by night!

Turens beste måltid spiste vi på koreansk vis. Taco/tapas hvor ingrediensene fyltes i et salatblad.Vi var alle enige om at det hadde vœrt en fin tur!
Takk for oss! Ses neste 17. mai!
Joviale sprang fra Eirik og Ida, Anders og Linda.


1 kommentar:

  1. Jeg bare lurte på om de alltid har munnbind når de gir pedikyr, eller om d bare var for Elisabeth

    SvarSlett