onsdag 3. april 2013

Jeg har sett østens Venezia?

Hoppende glad for å være på tur.
Det er ikke lenge til vi flytter hjem til Norge, og en ny panikk har begynt å gjøre seg gjeldene. Vi har ikke sett nok av Kina!!!! Jeg MÅ se mer, helst alt på en gang og så firt som mulig. Vegard som jobber ganske mye er nok ikke helt enig i denne taktikken. Men han takker meg nok i ettertid?!


Blomstring
Derfor bestemte "vi" at det kunne være gøy å se en vannby i nærheten. Nærmere bestemt østens Venezia, Suzhou. Det skal bare være ca 1,5 timers biltur ut av Shanghai, men takketvære GPS en så ble turen noe lengre enn planlagt. Dette er vi jo blitt ganske vant til, så det gikk fint! Da vi endelig kom fram begynte det jammen å regne, det var spådd fint vær så lite forberedt som vi var hadde ingen regntøy.


I en av de gamle hagene.
Suzhou er en av de eldste byene i Yangze river området, og sivilisasjonen kan spores hvertfall 4000 år tilbake i tid. Den er kjent for å ha fine kinesiske hager og kanaler gjennom byen.Silke produksjon er det også mye av her. Alt dette stemte, og det var utrolig masse spennende å se. Selv i regnvær.

te smaking

Det er mange slike vannbyer i området, og dette skal være en av de fineste. Disse byene markedsførers som østens Venezia. Jeg må vel si at om det er mulig er det nok enda mer folk i østens Venezia, enn den som er i Italia. Kan heller ikke si jeg så helt likheten der, men det var jo båter på kanaler i det minste.


Venezia? Kina?
Dette er en liten by, bare 5-6 millioner mennesker. Til å være så "få" klarer de jammen å skape litt av et kaos i trafikken og utrolig mye bråk! Det var mye glaning og roping av ordet LAWEI, som betyr hvit eller hvite ape, noe sånn. Vegard sine kollegaer sier ordet ikke er så negativt ladet lenger. Så naive som vi er stolte på det og "koste" oss i all oppmerksomheten.

på toppen av Tiger hill
Turen gikk opp på Tiger hill. En liten høyde midt i alt det flate landskapet vi ser i området her. Det var frodig med masse blomster. Det er et gammelt tempel på topppen av fjellet. Dette synes vi var veldig stas, helt til det begynte å øs regne og vi måtte søke ly under tak. Da det endelig sluttet løp vi fort ned og kjørte fornøyde hjem til Shanghai!
Regn!!!!På silkeproduksjon. Gøy å se
som vanlig vil alt vi gjør få publikum. Her får Kris kaste dart gratis fordi det kom så mange andre kunder og ville spille når vi var der.
Usnørt vs snørt fot.

Gøy på Silke museum? Et must i følge Lonely planet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar