onsdag 3. april 2013

Xian

Hele gjengen på tur
Det kan vel nevnes at det faktisk begynner å nærme seg 1 år siden vi var på denne turen, men at jeg ikke har skrevet om det fordi nettet er så utrolig tregt her. Men i dag ser nettgudene ut til å være glade, så da tar jeg sjansen på å skryte litt av at vi har sett terrakottahæren i Xian. Å se den har jeg hatt lyst til fra jeg var liten så da var det jo selvfølgelig veldig gøy!


HURRA!!!
Vi var hele 5 familier som reiste sammen på tur.  Men innleid guide og buss på forhånd lå alt til rette for en morsom tur, og det ble det:) Dette var i juni så det var veldig, veldig varmt på denne tiden, men med air conditoin i bussen går alt bra! Det var utrolig gøy å se terrakottahæren! Hæren er spredt over et utrolig stort område med flere avdelinger av hæren man kunne se. Alt fra infanteri til generaler er her. Hver og en soldat er unik og ganske mye større en den gjennomsnittlige kineser.

son vanlig lite tilpasset vogn.


varm og trøtt liten gutt

et lite utdrag fra hæren.
 Det er ikke ferdig utgravd enda, så arkeologene jobber fortsatt med utgravning som vi kunne se.Vi fikk til og med møte bonden som fant restene av hæren på 70 tallet. han sitter dagen lang og signerer bøker for turistene og er nok ikke bonde lenger.På kvelden gikk turen til Muslim street, en veldig fin gate med masse små boder og restauranter. Før vi dro tilbake til Shanghai rakk vi også en liten tur på bymuren rundt Xian. Det var varmt!! Nå har vi ikke sett muren i Beijing enda, men også denne muren er utrolig stor og inponerende. Vi leide golfbil og ble kjørt fort rundt store deler av den og de har store hus på muren og hæren bodde der.


muslim street
middag- lotus blomst
bymuren

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar