søndag 5. mai 2013

Supre Shanghai!Endelig var det på tide å møte Elisabeth, Vegard og Kristian, ikke i Kongsberg, men i selveste Shanghai. Vi var allerede tilpasset asiatisk tidssone etter to uker i Japan, så da vi landet på Pudong flyplass var vi klare for alt. Det var litt av en overgang fra japansk orden til kinesisk kaos, og fra t-bane i Tokyo til bilkjøring i Kina. Trafikken i Kina er ikke noe for pingler, og vi er veldig imponert over at Elisabeth og Vegard kjører bil mens de bor i Shanghai. Det har også blitt mange taxiturer, det er jo den enkleste måten å reise rundt i byen på, og hvem vil ikke ha med seg disse to i bilen?
TAXI!!
Det tok cirka fem minutt fra vi kom inn døren der Elisabeth, Vegard og Kristian nå bor til Kristian hadde godkjent oss som leikekamerater, og det var god plass å leike på i den tre etasjes leiligheten. Det er store dyre lysekroner, flott tapet, stor stue, spisestue, stort kjøkken, digert master bedroom, boblebad med eget lysshow og walk in closets. Elisabeth kan absolutt kalle seg en Real Housewife of Shanghai, og når det er bar og biljardbord i kjelleren, er det jo drømmested for Vegard også. De som eier leiligheten satte like gjerne inn et barnetoalett da de pusset opp, heldig for Kristian, så alles behov er virkelig ivaretatt.


Elisabeth, Vegard og Guro har en felles greie med mat etter tiden vi bodde sammen i Lillehammer, og Shanghai har bydd på virkelig store matopplevelser hver eneste dag. Alt fra hjemmelagde knekkebrød til frokost, lefser til kr. 3,50 som ble laget på en tralle i nabolaget, iskrem på Cold stone (Vegards nye arbeidsplass?), kinesiske småretter, japansk teppanyaki, sushi, thailandsk og koreansk (favorittspisested til Elisbeth, Vegard og Kristian ble også det vi synes var det beste). Vi har smakt masse godt øl av alle slag og flere gode drinker.

Koreansk mat og øl, kjempegodt!

 
Ølsmaking på the Brew
Moro med sykkeltur!
Elisabeth, den hviteste og blondeste turistguiden i Shanghai, har tatt oss med til nye deler av byen de dagene hvor Kristian var i barnehagen og Vegard på jobb. Vi har sett dyremarked, antikkmarked, kinesisk gateliv, gammelt tempel og hage, bydelen French consession og det har blitt beinhard pruting på copy/fake-markedet. Vi har vært på sykkeltur med Kristian i parken rett ved der de bor, noe som alle synes var veldig moro!
En dag besøkte vi også en vannby i utkanten av Shanghai med yrende gateliv og boder som selger all slags type mat. Vi tre blonde nordmennene vakte litt oppsikt der, men det kan godt hende all oppmerksomheten skyldes at Elisabeth gikk rundt med en sauemaske hele dagen.... 
Hoppende glad "Pleasant Goat"

Dette bildet kunne vært fra Top Model!
Utelivet i Shanghai ble selvfølgelig også sjekket ut. Lørdagen var vi en hel gjeng som dro ut sammen. Seks blondiner og fire karer dro først til skybaren på hotell Indigo, som har en utrolig utsikt over Shanghai skyline. Vi tok så turen videre til utestedet Mint, der det ble dansing, gnukking og herjing. 
Siste kvelden før vi dro ble det pub til pub runde. Først et sted med gode drinker, så til en jazzbar som heter Cotton Club med bra live musikk før vi til slutt dro på et utested med biljardbord og mer rocka live musikk. 

Vegard på driving rangen
Ettersom det er biljardbord i kjelleren der Elisabeth, Vegard og Kristian bor, har Thomas og Vegard spilt noen av kveldene. Det endte med at Vegard vant sammenlagt, men da Thomas slo Vegard i biljard den aller første kvelden var det nesten så vi måtte finne oss et hotell (man bør ikke slå vertskapet i biljard så tidlig i oppholdet...). Thomas fikk vært med Vegard noen turer på driving rangen, hvor Vegard imponerte med golfsvingen. Thomas og Vegard har også funnet opp en ny måte å spille kunnskapsspill på; hva med en runde Besserwisser battle? 

Vi har besøkt et kinesisk barnehjem som drives med støtte fra blant annet Klubb Norge i Shanghai. Å se barn som ikke har det så bra, og der fremtiden er såpass uviss, var trist og vondt. Besøket på barnehjemmet har satt varige spor, og vi kommer aldri til å glemme disse små skjebnene. 


Shanghai by har gitt oss mange fine opplevelser. Byen har høye, stilige bygninger, koselige bydeler og sentrum, fine parker og det er mye å finne på. Det har vært en kjempeflott uke sammen med dere tre, og vi har opplevd masse spennende! Tusen takk for oss, eller som kineserne ville sagt det: 
«Love happy, home good and friendship is»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar