onsdag 25. januar 2012

De første dagene

Til tross for en fin reise, så var vi veldig slitne hele første uka. Ikke minst pga jetlag. Det er helt klart værre å reise østover enn vestover merker vi! Igjen så har alt gått strålende med Kristian, han snudde døgnet 7 timer på 2 dager uten noen problemer.


IKEA ser ikke så annerledes ut på den
andre siden av kloden. Utrolig nok kos-
tet pølsene bare 2kr. Hurra!! sa Kristian.

Det første problemet vårt var at vi hadde ikke noe mat i hus. Noen har kanskje merket at minst ett medlem i denne familien blir litt gretten når det ikke finnes mat? Men etter gode tips fra Vegards kollegaer så prioriterte vi å dra på Ikea på fredag i stedet for matbutikken - Ikea er nemlig kanskje det mest kaotiske stedet i Shanghai på en lørdag. Kineserne har funnet ut at gratis påfyll på kaffe og brus kan utnyttes på den perfekte måte. Derfor er det eldretreff, speed-dating og alle mulige andre typer treff i helgene på Ikea. For ikke snakke om den lykken det er å sove i sengene, sitte i sofaene og slå av en prat og la barna leke i barneavdelingen. Sannsynligvis var det et godt tips vi fikk av Vegards kollegaer, for på fredag ettermiddag var det ikke så ille. Allikevel er lørdag på Ikea noe vi sannsynligvis bare må dra for å oppleve en dag - hvis vi orker.

Lørdag dro vi på matbutikken. Der var det totalt kaos. Intimsoner er ikke-eksisterende, det er vanlig å brøyte seg frem og skubbe andre, og snike i køene. Et lite kultursjokk for arme nordmenn, men heldigvis har vi gått inn i dette med et åpent sinn, og det var jo ingen stor overraskelse for oss at det er større trengsel og en annen kultur i Kina. Det å tygge, smatte, slurpe og rape med åpen munn når man spiser er også noe man må venne seg til. Men vi har 2 valg - enten velger vi å irritere oss over dette, eller så får vi velge å bare akseptere og ignorere det. Faktisk har både Kristian og Vegard funnet ut at det til tider kan være litt praktisk at det ikke er tabu å glefse og slafse i seg stekte nudler og dumplings. Vi tror også at bestefar Arne kommer til å tilpasse seg fint på besøk i Kina :)

Kristian er også glad for at vi har fått mat i hus
Med både mat, bestikk og nødvendige møbler i hus så følte vi endelig at vi kunne senke skuldrene og slappe av litt hjemme. Hvis vi skulle lært noe av det vi har opplevd disse dagene, så er det at vi kunne spurt nordmennene her nede om hjelp til en del praktiske ting - f. eks handlet inn litt mat før vi kom og fått skyss til og fra Ikea osv. Da hadde vi nok sluppet noe av stresset de første dagene. På den andre siden har vi kastet oss ut i det og funnet frem til det nødvendige i byen og hvordan vi skal komme oss rundt med både taxi, shuttlebus og T-bane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar