søndag 8. april 2012

Påsken i ett nøtteskall

Vegard fant seg nytt yndlingssted.
Promenade på Pudong siden, ser rett over på The Bund.

Kristian fylte 2 år 3 april. Det feiret vi med å dra til Shanghai Wild Life Park. Det var veldig moro, og vi fikk sett masse morsomme dyr. Dyrerene her har for det meste store fine inngjerdinger , så var litt hyggligere å se for oss også. Men vi gikk vist glipp av hovedattraksjonen som er å kaste levende høns ut av en buss så tigerne kan spise de. Rutinerte som vi er glemte vi vogna hjemme, så vi var glade for å se at man kunne leie sykkel og sykle rundt hele parken for det var et stort område.
Vi red på kamel, den var enorm:
Det var ikke lov å mate dyrene, men alikevel var det boder overalt som solgte mat som man kunne gi til dyrene. Rart.
Hurra!!!! 2 år!!!


Vi tok bullettrain til Nanjing. Det gikk fort, over 300 km/t, litt fortere enn Drammen- Lillehammer toget sist jeg tok det hvertfall. Nanjing var hovedstaden i Kina i GAMLEDAGGER og hadde masse spennende historie. De har en gammel bymur som er Kinas best bevarte, her kunne man gå en lang tur på muren og se utover hele byen. Det var også en gamleby hvor vi tok båt gjennom for å se  lysene på kvlden. Vi hadde bare en overnatting der, vi kunne godt hatt en dag til for det er masse fint å se der.
Ikke så lett å finne  mat der det ikke er så mye turister, fordi menyen er bare på kinesisk!


Nytet livet som hotellgjest

Noen av lysene i gamlebyen.
Under 2. verdenskrig innvaderete Japan Kina. I Nanjing massakrerte de 300 000 kinesere i løpet av 2 uker. På stedet der de fleste massegravene er har de lagd et museum for å minnes de døde. Her kan man også se beinrestene til noen av de.
Da vi kom hjem igjen kan vi med glede konstatere at påskeharen fant oss selvom vi bor i Shanghai. Vi lette huset rundt etter godteri og fant jammen masse sjokolade, skulle tro påskeharen hadde handlet på Ikea?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar