fredag 5. oktober 2012

Gjesteinnlegg - Katrine på besøk

Shanghai my heart!

Nå har jeg snart hatt en fin uke her i Shangahi hos Elisabeth, Vegard og Kristian. Jeg kom ned sist fredag og dagene etter det har blitt brukt til sightseeing og kos. Det føltes godt å finne frem de svette sandalene igjen og være tilbake i Asia.

Jeg fikk fort erfare at trafikken heller ikke her er like trygg som hjemme med kyllinger, mopeder, tuk-tuker og biler i feil kjøreretning er det godt med tut. Og kanskje dere bør bytte ut tuten med en litt mer spennende lyd? Men med Vegard bak rattet gikk det bra og han fungerte som vår personlige sjåfør hele uka.Vegard og Elisabeth har blitt godt kjent rundt omkring i Shanghai og vi har sett og gjort mye spennende. Dag 1 ble blant annet brukt til å ta pedikyr og manikyr og vi fikk på en veldig fresh neglakk. På kveldstid måtte vi ut og vise frem neglelakken så da dro vi for å spise koreansk mat på thumb plaza, etter det dro vi på The Bund og opp på toppen av et hotell og så på utsikten fra takverandaen, her har man utsikt over nesten hele Shanghai. Vi endte på en veldig fancy uteplass hvor vi havnet på VIP- loungen og drakk gratis sjampanje. Det falt i smak hos tre glade nordmenn. Elisabeth mente litt sent på kvelden at dette var en once-in-a-lifetime experience for meg, så da kunne man ikke nippe til shampisen!

Jentene har fått på fin neglelakk med diamanter


Kristian ble veldig glad for Thomas Dvd fra oldemor:)
I kina er det en høytid som heter mooncake festival (mooncake har jeg sluppet å smake på fordi det er egentlig ingen som liker det) og kinesisk nasjonaldag nå, det virker som om hele kinas befolkning har tatt seg fri denne uka og bestemt seg for å dra på akkurat de samme stedene som oss. Det har vært tett og koselig med folk over alt. Og for en som bor i en liten by som Kongsberg kan det fort bli litt vel koselig. Fire stykker foran meg i kø på matbutikken er plutselig ikke så veldig irriterende lenger.


Glade jenter på Nan Jing Lu


Veldig godt med koreansk mat!

Maten ble grillet på bordet våres
Utsikt over Shanghai på takterasse :)


Mer god mat!
Sister sister På down town Pudong har de den beste sushien

Elisabeth i Yuyu garden

Vegard i Yuyu garden
Veldig skummel..

Mye godt å få tak i langs veien


Fin fisk!
Vi har vært på perlemarked, fake marked, antikkmarked, kinas eldste te-hus, tittet i french concession som er en koselig bydel med mye liv. Vi har vært på Cotton club, som er en liten jazz klubb, der kosa vi oss med god musikk og øl. Vi har drikki gul enke sjampis og alle synes det var gøy. Vi har sett på biller på boks, slanger, skillpadder, frosker og luktet mange rare lukter og sett mange spennende doer. Vi har smakt på masse god mat og øl. I dag fikk jeg også være med å se hvordan Kristian har det i barnehagen. Der var det kjempe fint og Kristian kosa seg masse med å forberede til halloween med fingermaling, lage spøkelser og flaggermuser. Kristian er stort sett en farlig gaupe og/eller løve. Han er veldig skummel. Etter suksessen med manikyr og pedikyr på mandag måtte dette gjentas i dag. Vi fikk en time med massasje og fikk på ny neglelakk med diamanter. Vi ble veldig fine begge to og dumt vi ikke har en lørdag til hvor vi kan vise oss frem;)
Shanghai my heart..Som den mer eller mindre kjente Surferosa sangen lyder, Shanghai er kanskje verdens kuleste by og er en by som har alt og enda litt til. Jeg kommer ikke til å glemme Shanghai med det første;)
Takk for en kjempe fin uke sammen med dere tre:) Jeg kommer nok tilbake før dere kan si boiakacha.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar