mandag 15. oktober 2012

It's more fun in the Phillipines

Etter et stalltips fra våre lokalkjente venner bestemte vi oss for å tilbringe årets ferie på resort. Landet er Fillipinene, byen Lapu Lapu nær Cebu. Etter en noe strabasiøs nattflytur kom vi trøtte og slitne frem til Plantation Bay. Her ventet paradis!

Bilde fra en av lagunene, tatt fra kajakk!

Vi valgte "lagoon side room" som betyr at vi har rommet vårt kant i kant med lagunen som omringer hele resorten. Veldig deilig for Kristian som løper rundt og maser "bade??" hele tiden.

Far og sønn Engh har det gøy i vannet
Vi har blant annet skutt pil- og bue kant i kant med leikeplassen for barn. Safety first. Godt vi er meget habile bueskyttere! Vi har også padlet kajakk i en falsk lagune. Det er også gøy å se på kineserne, koreanerne og japanerne som beundrer den vakre naturen inne på resorten. Dette til tross for at alt er falskt, steinene er plastikk, fossefallene er i realiteten vannpumper, sandstranden er kjørt inn på lastebil og saltvannet er kloret.

I nærkontakt med naturen er det viktigste selvfølgelig å ikke bli brun. Derfor pakker asiatene seg inn med ikke bare badedrakt, men gjerne en genser oppå der og gjerne en jakke med hette oppå der igjen. Bade med klær fikk vi aldri lov til da vi var små! Dette står i sterk kontrast til den lyserosa Elisabeth som har gått ned til solfaktor 15 for å prøve å få den minste anelse av brunt i huden.

Forskjell på folk
Vi har vært på diverse temakvelder og fått mye god mat og drikke. Vegard går til stadighet rundt med en cocktail i hånda. Servitørene tror alltid drinkene er til Elisabeth, som alltid vil ha øl.

PS! Cocktailen er egentlig Vegard sin. Elisabeth drikker pils!
Temakvelder hører en ekte resort til. Som ekte turister er vi selvfølgelig tilstede på nesten alle buffetene og showene. Første kvelden fikk vi oppleve helstekt pattegris og lettekledde damer/mannfolk. Kristian har fått sine faste dansepartnere blant personalet og deler ut blomster som han stjeler fra spa-avdelingen så ofte han kan. Vi kan også opplyse om at japanere har et mer avslappet forhold til dans på scena enn det vi nordmenn har. Dette kan minne litt om vårt forhold til karaoke i Kina.

Vi ELSKER å være turister!!
Når vi har gått lei resort-livet har vi tatt turen til andre steder. Blant annet Cebu og øya Bohol. Spesielt Bohol ga et godt inntrykk med et sitrende dyreliv og følelsen av å komme til relativt uberørte deler av Fillipinene selv om turismen snart er i ferd med å forandre samfunnet der.

Men først; på vei til Bohol ble Elisabeth så forbanna at det faktisk kom røyk ut av øra. Det banner Vegard på. Vi visste ikke at reisen dit tok 4 timer på lokale ferger og biler uten sikkerhetsbelter. Heldigvis fikk vi umiddelbart lunsj når vi kom frem og vi ble geleidet av en habil guide. Så 6 timer på øya viste seg å være verdt 8 timers reisetid.

Elvecruise - jungel
Kristian kjøpte gitar hos syngende barn tilhørende en katolsk menighet
Kristian stolt over gitaren
 I tillegg til elvecruise dro vi på mange spennende severdigheter. Blant annet Chocolate hills. Dette er naturskapte fjell som har fått sitt navn fordi de ligner på Hersey Kisses. På denne årstiden er de grønne og frodige, men på sommeren blir fjellene brune og <namm> deilige. Det er over 1 800 Hershey kiss-fjell på Bohol. Heldigvis var ikke fjellene brune som sjokolade nå fordi Elisabeth er redd for at Vegard hadde løpt rundt og gnagd seg gjennom alle fjellene i håp om å finne sjokolade. Da hadde det ikke blitt mange fjell igjen.

Hershey Kisses

Vi fikk også sett et av verdens minste pattedyr - Tarsier. De er veldig søte, men de lignet også litt på gremlins. Noen påstår de ligner Master Yoda, mens Kristian sier de er en blanding mellom "monkey og u-hu". Ikke så rart egentlig siden øynene på dyret er større enn hjernen.Master Yoda is resting
Søte? Ja, men de er visstnok livsfarlige!!

Dette konkluderer circa halve høstferien vår. Kanskje vi kommer tilbake med flere oppdateringer. Men til slutt en utfordring!

Hva ser dere i dette treet? Vennligst legg igjen forslag i kommentar-feltet. Vinnern får en påsa med tørka mango ti' jul!
5 kommentarer:

 1. Tror det er John Travolta, lett svidd slik at den hvite dressen er svart og litt rufsete i kantene.....

  Observert av Trygve

  SvarSlett
 2. Hmmm, det ser ut som en maske i ansikten og noen øyne innenfor??? Er det noen som har krabbet inni fugleskremselet?

  SvarSlett
 3. Jeg sier en samuraikriger!

  Vegard

  SvarSlett
 4. Det er en ond heks

  Elisabeth

  SvarSlett
 5. Inntørka ape! Bombesikker!

  Lindabœsjen. ;-)

  SvarSlett